Maak van de noot een deugd – Koken met kruidnoten
Een kookboek met recepten op basis van kruidnoten? Jazeker, het klassieke handje kruidnoten kan de basis zijn voor de lekkerste gerechten. Van kruidnotenlikeur en pepernotenpaté tot tiramisu en kruidige gehaktballen.
Verschillende bekende keukenhelden droegen hun steentje bij aan het boek. Denk aan een sterrenwaardig nagerecht van Thérèse Boer van “De Librije”, Mintchoconoten van Pierre Wind en een heerlijke trifle van Siemon de Jong (Taarten van Abel).
Naast heerlijke recepten staan er natuurlijk ook veel weetjes en tips in.
Creatief met Kruidnoten
Na de verschijning van het kookboek volgden uiteraard diverse publicaties omtrent de verrukkelijke kruidnoot. Verschillende recepten stonden op het weekmenu van het magazine “Vrouw” van de Telegraaf in november 2011. Klik hier voor alle artikelen over het kuidnotenkookboek.
Gourmand Award
Het kookboek is in 2012 in Parijs bekroond met de prestigieuze Gourmand World Cookbook Award in de categorie Best Illustrated. De uitreiking van de prijs is in het wereldberoemde theater Folies Bergère. Na bekendmaking van “onze” prijs barsten we in gejuich uit en stormen we het podium op alwaar de kruidnoten over het podium vliegen. Voor een internationaal publiek vertelt Marije in het kort over ons kookboek, maar van de kruidnoot hebben ze duidelijk nog nooit gehoord. Een Chinese televisieploeg wil er alles van weten en interviewt ons. Trots laten we ons winnende kookboek zien, want trots zijn we zeker op ons allereerste boek. Tja, na zo’n uitreiking kun je alleen nog maar stralen.
De makers
Het kookboek werd bedacht en geschreven door Marije Sietsma en Karin Sitalsing. Helga de Graaf tekende voor de illustraties en de schitterende vormgeving. Judith van der Meulen en Annagreet Hoogeland maakten de foto’s.
Wil je meer weten over het Kruidnotenkookboek? Klik hier.